Hur vore det att

 - starta din träning och veta att du gör rätt när ni utför övningarna?​


 -  få personlig handledning i träningen? ​

 - få ett nätverk av andra hästägare som tränar mot samma mål?

 

 

BLI ETT MED DIN HÄST ONLINEKURS

 

Detta är en grundkurs i klickerträning, alltså träning med positiv förstärkning.

 

Vill du kunna träna en häst med mat som belöning utan att den blir tiggig och bufflig?

I den här kursen får du lära dig hur man gör så att din häst kan ta maten artigt, vänta på sin belöning och ta paus mellan träningspassen. På köpet får du en motiverad häst som älskar att träna med dig men som kan fokusera och behålla sitt lugn.

Vad du och din häst kan göra efter kursen:

Din häst kommer glatt och möter dig i grinden när du ska hämta den i hagen.

Din häst vill träna med dig.

Din häst kan hålla sig lugn och artig även fast den vet att du ska belöna med mat.

Din häst har börjat kopplat ihop övningarna med positiva känslor och lugn så att du på sikt kan bygga vidare på dem även i svårare situationer.

Ni har en grund att stå på för att använda positiv förstärkning när du och din häst tränar.

Registrera dig och delbetala
Registrera dig

Lotta och Lennart:

”Efter flera år med traditionell träning och flera hältor var min häst färdigbehandlad igen men rörde sig inte bra och var spänd och stressad. Veterinären tipsade om equiterapeut Hanna Jernstedt Larnemark för att komma vidare. Hanna kom och vi startade resan mot ett helt annat sätt att tänka och träna. Det har varit en stor omställning för både mig och min häst, mycket av det gamla vändes upp och ned. 

 

Nu när vi tränar är han lös på banan och inte längre stel och spänd. Det har hänt mycket med hans kropp till det bättre, mer muskler och bättre hållning. Han har också bättre koll på kroppen och det är numera sällan han trampar sig eller slår på sig. Han är lugnare i allt och vill träna. Han kommer och väntar vid grinden till hagen när han ser att jag kommer med träningsgrejerna.”

 

Kursinnehåll

​Onlinekurs med individuell coachning​

Inlärningsteori

Tydliga steg för steg instruktionsfilmer och uppgifter​

Privatlektion

Egen privat Facebookgrupp​ där vi ses och håller liveföreläsningar,

visar hur man gör "hands on" direkt från stallet, svarar på dina frågor och där du lägger ut dina filmer som du får feedback av oss på.

Dessutom får du hänga med alla andra nya och gamla deltagare och få en massa roliga träningskompisar som jobbar mot samma mål som du.

Privatlektion

En gratislektion ingår i kursen.

En lektion där du tränar din häst på hemmaplan med Hanna som instruktör. Hon ringer upp dig via Messenger och du behöver bara ställa eller hänga din mobil och filma så att Hanna ser och kan ge dig instruktioner. Ni gör en träningsplan, går igenom övningar, tränar och diskuterar tillsammans.

Sluten Facebookgrupp

Här ligger våra föreläsningar och livesändningar från stallet

Du kommer att bli bekant och utbyta erfarenheter med dom andra deltagarna

 Här får du svar på dina frågor och lägger ut dina filmer som du får feedback av oss på.

Ta del av de andra deltagarnas filmer och instruktioner

Vi hejar på varandra!

 

Varför klickerträning?

 

Klickerträning bygger på beteendevetenskap. Vi tittar på vad hästen faktiskt GÖR, och fokuserar träningen på att lära den att göra ”rätt”, det vill säga det beteende vi vill ha mer av. Vid "klick" utsöndras kemiska ämnen i hjärnan som får hästen att må bra och känna sig euforisk.

Det är mycket effektivare att lära hästen vad den ska göra, och inte vad den ska låta bli att göra, det får vi på köpet ändå.

En grundläggande regel är att “hästar gör det som lönar sig”. Hästen gör alltså aldrig ”fel”, utan utför bara de beteenden som ger mest utdelning. Det ställer krav på oss som hästtränare, vi kan inte längre skylla på “dåligt ledarskap” eller “han är sådan”. Du får alltid det du tränar, medvetet eller omedvetet!

 

 

Grunderna till träning med positiv förstärkning

 

Klickerträning bygger på beteendevetenskap och forskning om inlärningsteori.

Alla klickertränare jobbar lite olika beroende på tidigare erfarenheter, men de flesta har en gemensam grund. Vi använder positiv förstärkning R+ (vi belönar det beteende vi vill ha mer av).

De flesta använder mat som belöning (förstärkare), det är naturligt för hästen att jobba för att hitta mat, det går fort att äta upp och det är åtråvärt. Dessutom bryter det flyktinstinkter till viss del och verkar lugnande.

Träningen bygger på att vi vill att hästen tar egna initiativ och vågar gissa. Vi måste få hästen att vilja träna, annars går den och gör något annat den upplever mer belönande.

Vi mutar inte innan med något som hästen vill ha för att få den att göra saker, utan det är hästens jobb är att prova olika beteenden först, för att sedan få sin lön (maten). Vårt jobb är att se, markera och förstärka det beteendet vi vill ha så ofta vi kan = hästen jobbar (gissar på ett beteende) – klick – belöning.

Vi jobbar systematiskt med en betingad förstärkare ofta en ”klicker”. En betingad förstärkare är ett ljud / visuellt tecken / beröring som hästen kopplar ihop med att något trevligt alltid följer. Klicket markerar det beteende vi vill ha, klicket betyder för hästen “exakt DET DÄR gjorde du rätt, och nu strax kommer belöningen”. Vid klick utsöndras kemiska ämnen i hjärnan som får hästen att må bra och känna sig euforisk.

 

  

Just nu kan du få ett paketerbjudande på startkursen + en privatlektion till ett superpris!

 

350:- nu + 350:- i tre månader

eller

1400:- på en gång.

 

Registrera dig
Registrera dig och delbetala
 

Hej, jag heter Hanna

 

"När jag var liten drömde jag precis som andra små tjejer om att få den perfekta ponnyn. Det skulle vara en Dartmoor-ponny, mörkbrun med bläs och luftig galopp.

När jag sedan fick min första häst var det en varmlodstravare med allt annat än luftig galopp, som hade en hasledsfraktur och spatt i bagaget.

Vi gjorde allt tillsammans red i skogen, hoppade och tränade dressyr.

 
Nu 25 år senare inser jag att redan där började min träning med minsta möjliga slitage, där man i detalj kan träna upp vilken häst som helst till att bli sitt bästa och hållbaraste jag både fysiskt och mentalt.

Det gjorde att vi trots hennes dåliga benställning och tidigare skador kunde ha kul tillsammans i många år."

Camilla:

"En väl genomtänkt kurs med bra övningar och fantastiska lärare som gjorde att jag vågade utmana våra gränser utan att tappa fokus på glädjen. 😃

Bra upplägg med en Facebook-grupp för diskussion i en trygg och accepterande miljö, men också med stor möjlighet att träna på den nivån man befann sig just den dagen. Rekommenderas varmt!"

Sofia:

Jag har gått kursen som var mycket lärorik, rolig och givande både för mig och hästarna. Inte nog med att den tränar fysiken och ger en hållbarare häst, den stärker även banden mellan häst och människa. Extra roligt är att det passar alla, såväl unghästen som hästen på boxvila eller den högpresterande hästen på tävlingsbanan. Oavsett vilken bakgrund eller vilka framtida mål som häst och människa har så kommer man ha nytta av denna kurs. Kan varmt rekommendera Hanna och Ari som är fantastiska lärare med tydliga instruktioner och som alltid är öppna för att hjälpa med stort som smått❤️Bra, strukturerat och tydligt upplägg med tydliga instruktioner. Något som måste nämnas är även den trygghet, ödmjukhet och acceptans som finns i den fantastiska träningsgruppen där även den mest scenskygga tryggt kan lägga upp filmer och få feedback på övningar för att kunna fortsätta utvecklas. Rekommenderas varmt!"

 

Charlotte:

"Jag vill väldigt varmt rekommendera kursen till alla hästvänner. Oavsett vilken nivå man befinner sig på, oavsett vilken häst man har, så finns det så mycket fint och roligt att ta till sig.

Som gammal tävlingsryttare i lätta klasser i hoppning och dressyr, och som ansvarig för vår familjs unghästträning och uppvisning vid premieringar förr om åren, har jag lärt mig mycket av kunnigt hästfolk.

Kurserna med Hanna och Ari ger ytterligare en dimension. En väldigt viktig dimension där saker som samarbete, ömsesidig respekt, att ha roligt, att alla hästar är individer, att lära genom lek och belöning, att hästar precis som vi människor har bättre och sämre dagar blir än mer viktigt och tydligt och självklart.

I mitt nuvarande arbete som Personlig Tränare och massageterapeut är jag givetvis intresserad av och vurmar för både människors och hästars fysiska välmående, där balans, kroppshållning, bålstabilitet, liksidighet och rakriktning, samt förebyggande träning och/eller rehabträning står i fokus. Här finns det massor av underbara övningar på väldigt många nivåer att hämta hos Hanna och Ari.

Att Hanna dessutom är equiterapeut ger givetvis ytterligare stort förtroende.
Till dig som väljer att träna med Hanna och Ari, oavsett kurs, kan jag bara säga ett enda stort GRATTIS OCH LYCKA TILL!"

Vi som driver "Motivationsträning för häst" är Hanna Jernstedt Larnemark och Ariane Himmel.

 
Hanna har jobbat professionellt med häst i över 20 år, hon är diplomerad och verksam som equiterapeut sedan drygt 15 år tillbaka. Hon samarbetar med veterinärer och kliniker i behandling och upplägg av träningsprogram i förebyggande syfte och rehab.
Hon har jobbat som dressyrtränare och utbildat ridhästar samt haft rehabträningsstall. Dessutom har hon en bakgrund i att jobba med travhästar, som veterinärassistent och på stuteri. Sedan snart 15 år har hon tränat med positiv förstärkning.

Ari har jobbat professionellt med hästar i över 30 år. Hon är utbildad instruktör i Tyskland, där hon arbetat på stora anläggningar. Hon flyttade till Sverige och byggde här upp ett hästcenter med ridskola, uppfödning och utbildning av hästar från unghästar till ekipage på högsta nivå. Hon har själv tävlat på elitnivå. Hon har tränat häst och ett flertal andra djurslag med positiv förstärkning i snart 20 år.

 

MOTIVATIONSTRÄNING FÖR HÄST