750,00 SEK

An account already exists with this email address. Is this you?

Sign in

Hovvård utan stress

Vill du ha en häst som frivilligt lyfter och håller upp hoven när hovslagaren kommer?

Och sedan står stilla och nöjt utan att dra i benet?

Det är varken roligt för hästen eller människorna som ska hantera den om hästen är rädd och ovillig att lyfta på sina hovar och det kan lätt bli farligt.

Men det här går jättebra att träna upp med positiv förstärkning eftersom vi då har möjlighet att faktiskt förändra hur hästen känner inför att lyfta och hålla upp sina ben.

Vi kan träna inför situationen när hovslagaren kommer så att vi minskar stressen både för hästen och människorna som ska hantera den.

Med övningar som sänker hästens stressnivå och som är kopplade till positiva känslor kan vi hjälpa hästen att behålla lugnet och bygga upp en trygghet genom att upplevelsen blir trevlig istället för stressande.

Hur skulle det vara om ni kunde få det så?

I den här introkursen till hovvård med positiv förstärkning ger vi dig förståelse för hur vi jobbar med hästarna så att de verkligen vill bli verkade/skodda. Du kommer i kursen lära dig grunderna till att kunna förändra din hästs inställning till att lyfta på sina ben och vi ger dig våra två bästa övningar som vi använder så att ni kan nå resultat snabbt.