ARIANE HIMMEL

 

Jag har jobbat med gångartshästar och är "Tränare för islandshäst" sedan över 30 år. Jag har drivit ridskolor på olika islandshäststuterier i Tyskland med inriktning på gruppundervisning, individuell träning och tävlingsträning. Tidigt kom jag i kontakt med akademisk ridning och har använt mig av det i gångartsridning.

1995 flyttade jag till Sverige och i Värmland har jag bidragit till större förståelse för lösdrifthållning. Isgård var i många år ett ställe där jag tränade islandshästar, skötte om upp till 40 inackorderingar samt undervisade båda ridskoleelever och hästägare. Mina ambitioner då var att skapa harmoniska ekipage och nöjda hästar.

Jag har utbildat och tävlat islandslandshästar på nationell nivå och Svenska mästerskapen.

Jag har gått kurser i positiv reinforcement, är utbildat i TAG-Teach och har drivit undervisningen med ren positiv förstärkning sen dess.

För 13 år sedan förändrades verksamheten på Isgård successivt eftersom vi grundade Teater Mimulus. Ridskola och inackordering försvann på det stora hela även om jag fortsatt tog emot elever för enskild träning.

Sedan dess har det istället blivit många föreställningar med häst, hund, katt och höns, alltid med utgångspunkt ifrån att alla djur-aktörer är med av egen vilja och har kul.

All utbildning och alla repetitioner utformas som belöningsbaserad träning med positiv förstärkning. Det har gett oss en gård full med djur som kommer springandes när det vankas träning. Väldigt roligt och ibland lite ansträngande

Ari

Teater Mimulus

Hösserud 320, 65593 Karlstad, 070-5558276

[email protected]

HANNA JERNSTEDT LARNEMARK

Den här träningsmetoden har givit mig vad jag alltid letat efter.

Att kunna träna en häst med minsta möjliga slitage trots maximal prestation, där träningen inte är på hästens bekostnad.

Att träna blir det bästa hästen vet och du som tränare den de helst vill vara med.

Min utbildning och arbete som Equiterapeut har givit mig kunskapen att se när hästen jobbar korrekt med sin kropp.

Det är en stor fördel som tränare att kunna hästens biomekanik. Både för att planera träningen för hästen men även för att på ett bra sätt kunna förklara för mina elever och ge en djupare förståelse.

Det är fantastiskt att arbeta med hästar och hästmänniskor, det ger mig lika stor glädje och inspiration att se mina elever lyckas med sina hästar som att göra det själv.

Att se när dom utvecklar sin relation och prestation tillsammans rör mig ibland till tårar.

Jag har alltid letat efter ett sätt att träna och umgås med hästarna där det bygger på att båda vill lika mycket.

I många år tränade jag klassisk dressyr och Akademisk ridkonst för tränare som bla. Markus Holst, Bent Branderup, Christoffer Dahlgren.

Men längtade hela tiden efter när det kändes som om hästen ville det lika mycket som jag och det var aldrig hela passen utan bara ibland det glimtade till.

Nu när de arbetar frivilligt är de glada och ger hundra procent hela tiden och rörelserna blir kvalitetsmässigt mycket bättre.

Hanna

Nyeds-solberg 332, 65598 Molkom, 0708-720725

[email protected]